hrenfrdeites

Etno selo "Remić" - Stare kolibe b.b. Menjik, Prozor Rama

00387 36 783-204

 

 

Članovi Hrvatskog žrtvoslovnog društva u posjetu Etno selu "Remić"

Članovi Hrvatskog žrtvoslovnog društva u posjetu Etno selu "Remić"

U sklopu posjeta mjestima i krajevima u kojima su stradavali Hrvati, članovi Hrvatskog žrtvoslovnog društva iz Zagreba, predvođeni predsjednikom Društva, Antom Beljo, posjetili su Šćit i kompleks Franjevačkog samostana u čijem dvorištu se nalazi Spomen ploča s imenima 1529 stradalih Ramljaka, ispred koje su položili vijenac i zapalili svijeće.

Nakon čega je održano predavanje i prikazan dokumentarni film. Drugoga dana posjeta, članovi Hrvatskog žrtvoslovnog društva, posjetili su Uzdol i Memorijalni centar, gdje su se u kraćim crtama upoznali s poviješću Uzdola i stradanjem njegovih stanovnika, posebice 1993. godine.

Nakon Uzdola, upriličen je posjet Etno selu „Remić“, gdje je organiziran ručak i druženje. Uz okrijepu, gosti iz Zagreba, imali su prigodu upoznati se sa sadržajem Etno sela i onim što ono trenutačno nudi svojim gostima. Nakon odmora i ručka, puni pozitivnih dojmova, o Rami i Etno selu, uputili su se prema Uskoplju, gdje će biti upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma i održano prigodino predavanje.

Facebook Twitter Google+